Hoe het begon

Een platform waar onderwijsinstellingen tijdelijke inhuur- en adviesopdrachten kunnen uitzetten 
en waar zzp'ers en bemiddelingsbureaus gelijke kansen hebben. Vanuit die filosofie is
Flexdocentportaal ontstaan. Flexdocentportaal is een onderdeel van Flexwerkportaal.
Voornoemde portaal is inmiddels een begrip bij woningcorporaties en word veelvuldig ingezet voor
tijdelijke opdrachten / vacatures in de corporatiebranche.

 

Dat kan anders!

Anette Cramer: "Ik ben zo’n vier jaar mede-eigenaar geweest van een recruitmentbureau. Daarnaast heb ik als zzp’er voor diverse organisaties gewerkt. Als zzp’er loop je er vaak tegenaan dat het erg moeilijk is om aan een opdracht te komen zonder tussenkomst van een bemiddelingsbureau. Organisaties en onderwijsinstellingen zetten een inhuuropdracht meestal uit bij één of meerdere bemiddelingsbureaus die op hun beurt geschikte kandidaten zoeken. Met Flexdocentportaal biedt ik zzp’ers een uitgelezen kans om direct te kunnen reageren zonder tussenkomst van een bureau. 

Flexwerkportaal heeft een soortgelijk platform voor woningcorporaties. Van dit platform wordt al veel gebruik gemaakt. Flexwerkportaal is inmiddels zelfs marktleider voor de corporatiebranche. 

Binnen het onderwijs is er momenteel ook veel vraag naar zzp’ers. Daarom zijn wij sinds kort met veel enthousiasme gestart met Flexdocentportaal. Met dit platform bieden wij zzp’ers en bemiddelingsbureaus gelijke kansen. Onderwijsinstellingen kunnen hierdoor tegen een scherp tarief en dezelfde inleenvoorwaarden, eenvoudig de beste kandidaat vinden."

Veelgestelde vragen: algemeen

Flexdocentportaal is een online platform voor tijdelijke inhuur- en adviesopdrachten in het onderwijs.

Onderwijsinstellingen plaatsen op Flexdocentportaal tijdelijke inhuur- en adviesopdrachten. Zowel bemiddelaars als zzp'ers kunnen hierop reageren door hun cv in te sturen en een uurtarief aan te geven.

Nee. Flexdocentportaal is geen bemiddelingsbureau. Wij bieden een online platform voor tijdelijke opdrachten bij onderwijsinstellingen.

Nee dat kan niet. Flexdocentportaal is geen bemiddelingsbureau of uitzendbureau. Wij bieden een online platform waar vraag en aanbod bij elkaar komen.

Het gebruik van Flexdocentportaal is gratis.

Natuurlijk. Je kunt ons altijd bellen op 06 - 40 231 803 of een mail sturen naar info@flexdocentportaal.nl

Ja. Flexdocentportaal is volledig onafhankelijk en niet verbonden aan welke organisatie dan ook.

Veelgestelde vragen: voor bemiddelaars en zzp'ers

Nee. Je wordt niet persoonlijk door ons benaderd. Je ontvangt een e-mail waarin wij een vacature melden en je uitnodigen om een offerte uit te brengen.

Je ontvangt een automatische mailnotificatie op basis van de door jou gekozen vakgebieden.

Nee, dat is niet de bedoeling. Je kunt eventuele vragen eenvoudig via het platform aan de opdrachtgever stellen. Het antwoord wordt gepubliceerd op het platform, zodat deze voor iedereen inzichtelijk zijn.  

Veelgestelde vragen: voor onderwijsinstellingen

Flexdocentportaal stelt de overeenkomst inclusief verlengingen op en zorgt ervoor dat alle benodigde documenten in het digitale dossier komen te staan. 

Nee. Je sluit geen overeenkomst of abonnement af.

Degene die de opdracht gaat uitvoeren, betaalt aan Flexdocentportaal een bedrag van maximaal € 2,50 per gewerkt uur.

Heb je een account? Dan kun je achter de login de opdracht samenstellen. Nog geen account? Maak dan eerst een gratis account aan.

De kandidaat met de hoogste score op de selectiecriteria eindigt op de eerste plek in de ranking. Dit zie je terug in je persoonlijke dashboard. Bij een gelijke score is het uurtarief bepalend. Zo ontstaat er een ranking op basis waarvan je de meest geschikte kandidaat kan selecteren. Je bepaalt zelf met welke kandidaten je in gesprek wilt. 

Ja. In je persoonlijke dashboard zie je alle reacties terug. 

Dat kan, maar het is wel vervelend. Veel bemiddelaars besteden tijd aan het zoeken van geschikte kandidaten. Dan is het niet fijn als de opdracht wordt ingetrokken. Het intrekken van de opdracht wordt gepubliceerd op de website. Na de reactietermijn kan de opdracht alsnog worden geannuleerd. De reden kan zijn dat er geen geschikte kandidaten zijn of dat de opdracht achteraf toch niet wordt ingevuld.

Nee, juist niet. Na publicatie van een inhuur- of advies opdracht treedt direct marktwerking op. Bemiddelingsbureaus en zzp'ers die reageren, willen juist graag de tijdelijke opdracht invullen en zullen een bieding uitbrengen tegen een scherp uurtarief. Doordat het gebruik van Flexwerkportaal gratis is,  kun je al snel besparen op de inhuurkosten.

Onze ervaring is dat het gebruik van Flexdocentportaal minder arbeidsintensief is dan het traditionele inhuurproces omdat alles eenvoudig via één dashboard loopt. Eventuele vragen handel je eenvoudig af binnen het platform. De antwoorden kun je via één klik publiceren zodat iedereen deze informatie kan zien.  

Nee hoor. De praktijk wijst juist uit dat het gebruik van Flexwerkportaal juist tijd oplevert. Door het gebruik van selectiecriteria krijg je in je persoonlijke dashboard automatisch een overzicht van kandidaten, gerankschikt op kwaliteit en prijs. Kortom, in één oogopslag alle kandidaten op een rij.

Je bepaalt zelf de periode dat de opdracht zichtbaar is op Flexdocentportaal. Voor die periode vraagt Flexdocentportaal exclusiviteit. Meestal is dat niet langer dan 5 dagen.

Dat kan. De vraag is alleen of het voorgestelde tarief marktconform is. Het is beter om de opdracht te publiceren op Flexdocentportaal en je netwerk te adviseren om daar te reageren op de opdracht. Dan weet je echt of de beoogde professional een marktconform tarief hanteert.

Vaak is de huidige manier van werken beperkt tot het benaderen van één of twee bemiddelingsbureaus. Het platform van Flexdocentportaal is een hedendaagse methode en past binnen een inkoopbeleid van onderwijsinstellingen. Bovendien is ons platform maatschappelijk verantwoord. Je sluit namelijk niemand uit. Alle bemiddelaars, maar ook zzp'ers kunnen reageren.

Nee hoor, dat is binnen ons platform ook helemaal niet het doel. Bestaande relaties met bemiddelaars zijn er om te respecteren en contracten even meer. Maar het kan geen kwaad om je voorkeursleveranciers scherp te houden door je inhuuropdrachten op Flexdocentportaal te plaatsen.